Configurarea Partner in SmartBill POS

In aplicatia de vanzare SmartBill POS, mergi in Configurare – Case de marcat. Aceasta este zona in care trebuie sa stabilesti parametrii de instalare si functionare a casei tale.


Este obligatorie completarea urmatoarelor campuri, dupa cum urmeaza:

  • Producator: Partner
  • Model: Partner 200/Partner 300/Partner 600
  • Mod de conectare: Fisier.  Acest model nu are alta posibilitate de conectare

Director bonuri:indica locul in care se vor salva informatiile legate de bonurile pe care le emiti transmise de aplicatia SmartBill POS catre casa de marcat. Aceasta trebuie sa fie exact cel care a fost stabilit in zona de setari ale dirverul FiscalNet: C:\FiscalNet\Bonuri\.

Director raspuns: indica locul in care se salveaza informatiile legate de bonurile fiscale transmise de casa de marcat inapoi catre aplicatia SmartBill POS. Aceasta trebuie sa fie exact cel care a fost stabilit in zona de setari ale dirverul FiscalNet C:\FiscalNet\Raspuns\.Salveaza bon doar dupa tiparire: este optiunea care poate asigura o mai buna gestionare a informatiilor legate de bonurile emise:

  • In cazul in care este bifata, optiunea face ca doar bonurile care sunt tiparite de casa de marcat sa fie salvate in aplicatia SmartBill POS. In acest fel, va exista o corespondenta exacta intre ceea ce ai emis in aplicatia SmartBill POS si bonurile tiparite de casa de marcat. Daca apar erori la tiparirea bonului, o sa primesti direct in aplicatia POS informatii despre problema aparuta, iar informatia despre bonul emis se va salva abia dupa rezolvarea acesteia si tiparirea bonului fiscal
  • Daca este nebifata,in aplicatie se vor salva toate bonurile, indiferent daca acestea s-au tiparit sau nu pe casa. Bonurile care nu s-au tiparit, dar care au fost salvate, se vor putea tipari ulterior

Fisier: desemneaza numele si formatul fisierului in care se vor pastra bonurile pe PC: bon.txt.

Urmatoarele trei campuri sunt optionale si se refera la diferite posibilitati de printare a anumitor informatii pe bon.

Text suplimentar se poate completa doar daca doresti sa adaugi o informatie la inceputul fiecarui bon emis. Aici poti, spre exemplu, sa scrii: „VA MULTUMIM”.

Daca bifezi ultimele campuri o sa fie adaugate pe bon un comentariu cu denumirea intreaga a produsului, respectiv codul acestuia.


Daca firma ta nu este platitoare de TVA, nu o sa existe  sectiunea Cote TVA, dar in Case de marcat, o sa apara campul ID neplatitor TVA. Acest ID se autocompleteaza si nu trebuie modificat decat in cazul in care acest lucru este specificat de distribuitorul casei de marcat.

La finalul acestei operatiuni, SALVEAZA si EMITE UN BON DE TEST, pentru a verifica daca configurarea casei s-a facut corect.

ATENTIE!

La emiterea unui bon de test, nu se va tipari decat o linie cu textul Bon de test care va fi greu vizibila daca nu apesi tasta Avans hartie, de pe casa Partner.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback