Discountul general in SmartBill POS

El se aplica (cu cateva exceptii prezentate mai jos) tuturor articolelor de pe bon, daca apesi DISCOUNT din pagina de Vanzare.

Modul in care se comporta aplicarea discounturilor depinde de existenta pe bon a unor valori de TVA diferite.

Daca pe bon, toate produsele au aceeasi cota TVA

1. La aplicarea discountului general, acesta se afiseaza la finalul bonului, deasupra valorii totale, unde este indicat si subtotalul (valoarea bonului inainte de aplicarea discountului)

2. Daca adaugi discount general dupa ce, pe bon, exista aplicat un discount pe produs, discountul se calculeaza la valoarea totala rezultata dupa aplicarea discounturilor anterioare.

EXEMPLU

Pe bon, avem doua produse, iar unuia i-ai aplicat discount de 15%. In acest fel se ajunge la totalul de 34.95. Adaugi si un discount general de 10%. El se aplica la valoarea de 34.95. La final, este afisata valoarea totala a discounturilor afisate cu indicatia separata a fiecaruia.

3. Daca pe bon exista discount general si vrei sa adaugi un articol:

  • cu acelasi tip de TVA, la acesta se va aplica automat discountul setat;
  • cu TVA diferit, nu vei putea face asta, daca nu elimini discount-ul.


Daca pe bon, exista produse cu cota TVA diferita

1. Daca aplici discount general, fiecarui produs de pe bon ii este atasata o linie care indica discount-ul aplicat si se va comporta precum discountul pe produs. Daca ai aplicat un discount general valoric, acesta este repartizat proportional pe toate produsele de pe bon.

EXEMPLU

Pe bon sunt doua produse cu TVA de 5% si respectiv 9% si ai aplicat un discount valoric de 10 lei, asa cum este indicat jos, langa Total. Aceasta a fost calculat proportional la valoarea celor doua produse unde se afiseaza ca discount procentual.

2. Daca exista deja un discount pe produs si vrei sa adaugi si un discount general, el se poate aplica doar produselelor care se afla sub cel discountat. Pe ecran va aparea avertismentul " Discountul s-a repartizat pe produsele disponibile dupa ultimul discount care a fost adaugat

EXEMPLU

Ai aplicat discount pe produs de 15% CARTOFILOR NOI, al doilea produs de pe bon. La final, ai adaugat si un discount general de 25%, dar el nu se aplica decat MORCOVILOR, singurul produs aflat sub discount-ul anterior. CURMALELOR si CARTOFILOR NOI, nu le se aplica discount-ul general.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback