Preluarea produselor si structura nomenclatorului

Nomenclatorul este o lista a tututor produselor/serviciilor pe care le poti vinde cu aplicatia SmartBill POS.

Aici sunt preluate informatii in momentul in care realizezi conexiune intre POS si contul SmartBill Facturare/Gestiune.

BINE DE STIUT!

Daca ai conectat aplicatia POS la un cont SmartBill Facturare sau la o gestiune global valorica a unui cont SmartBill Gestiune, toate produsele/serviciile inregistrate in nomenclatorul contului/gestiune sunt preluate si in nomenclatorul POS. Poti face verificarea prin compararea numarului de inregistrari din nomenclatorulPOS cu numarul de inregistrari din:

  • Nomenclatoare > Produse, la un cont SmartBill Facturare
  • Nomenclatoare > Lista de preturi pe gestiuni, selectand gestiunea global valorica conectata la POS

Daca conectezi aplicatia POS la o gestiune cantitativ valorica (gestiune in care evidenta este tinuta la pretul de achizitie si in care poti inregistra produse fara pret de vanzare), vor fi preluat in nomenclator doar acele produse care au stabilit in contul SmartBill pretul de vanzare si cota de TVA la vanzare.

De asemenea, tipul de informatii care se regaseste in Nomenclatorul POS depinde de modul in care este configurat contul SmartBill. Nu vei putea, spre exemplu, sa folosesti un cititor de coduri de bare la vanzare daca in contul tau nu este stabilit ca utilizezi coduri de produs sau acestea nu sunt inregistrate.

In forma extinsa (in cazul in care ai o firma platitoare de TVA si utilizezi coduri de produs) Nomenclatorul are urmatoarea structura:

  • Denumire
  • Cod
  • UM
  • Pret vanzare
  • TVA

In nomenclatorul POS, nu poti face nici un fel de modificare in mod direct: nu poti adauga produse noi, nu poti schimba denumiri sau preturi, nu poti sterge produse.

Toate aceste operatiuni trebuie efectuate in contul SmartBill, iar aplicatia POS va prelua actualizarile. Mai multe informatii despre asta, aici.

Cautare produse

In Nomenclator poti cauta produsele dupa denumire sau cod. Cautarea se poate face dupa minim doua caractere pe care aplicatia le va identifica indiferent de pozitionarea lor in cadrul textului/codului.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback