Configurarea Daisy instalata cu Fisco in SmartBill POS

In acest articol

Pregatirea casei de marcat

Modelele eXpert SX, Compact S si Compact M trebuie configurate pe modul de lucru PC.

EXCEPTIE

Daca ai casa de marcat model Perfet M, nu trebuie sa configurezi casa de marcat. Pasii descrisi mai joi la acest punct, nu se aplica in acest caz.

Pentru asta, trebuie realizata urmatoarea operatiune:

  • apesi butonul M (pentru modelele Compact M, Compact S), MODE (pentru modelul eXpert SX) pana cand pe ecranul casei apare ”PC”;
  • introduci parola: 9 (pentru modelele Compact M, Compact S), 9999 (pentru modelul eXpert SX);
  • apesi butonul CLK.

Configurarea casei in SmartBill POS

Deschizi aplicatia de vanzare SmartBill POS si mergi in zona Configurare – Casa de marcat, sectiunea in care trebuie sa configurezi conditiile de conectare a casei la aplicatie.

Trebuie sa completezi campurile destinate casei de marcat conform informatiilor de mai jos.

Producator: selectezi Daisy.

Model: selectezi numele modelului pe care il ai. 

ATENTIE!

In cazul eXpert SX: trebuie selectat numele care este insotit de denumirea driverului Fisco.

Mod Conectare se autocompleteaza cu denumirea Fisier.

Director bonuri:indica locul in care se vor salva informatiile legate de bonurile pe care le emiti, transmise de aplicatia SmartBill POS catre casa de marcat. Acesta se va autocompleta.

Director raspuns: indica locul in care se salveaza informatiile legate de bonurile fiscale transmise de casa de marcat inapoi catre aplicatia SmartBill POS. Acesta se va autocompleta.

Salveaza bon doar dupa tiparire: este optiunea care poate asigura o mai buna gestionare a informatiilor legate de bonurile emise.

  • In cazul in care este bifata, optiunea face ca doar bonurile care sunt tiparite de casa de marcat sa fie salvate in aplicatia SmartBill POS. In acest fel, va exista o corespondenta exacta intre ceea ce ai emis in aplicatia SmartBill POS si bonurile tiparite de casa de marcat. Daca apar erori la tiparirea bonului, o sa primesti direct in aplicatia POS informatii despre problema aparuta, iar informatia despre bonul emis se va salva abia dupa rezolvarea acesteia si tiparirea bonului fiscal
  • Daca este nebifata, in aplicatie se vor salva toate bonurile, indiferent daca acestea s-au tiparit sau nu pe casa. Bonurile care nu s-au tiparit, dar care au fost salvate, se vor putea tipari ulterior

Fisier: desemneaza numele si formatul fisierului in care se vor pastra bonurile si se va autocompleta cu bon.txt.

Text suplimentarse poate completa doar daca doresti sa adaugi o informatie la sfarsitul fiecarui bon emis. Aici poti, spre exemplu, sa scrii: „VA MULTUMIM”.

Daca bifezi ultimele campuri, dupa fiecare articol, este adaugat pe bon un comentariu cu denumirea sa intreaga, respectiv codul sau.

Salveaza inainte de a trece mai departe pentru a verifica daca sunt informatii care trebuie adaugate.

Daca firma ta nu este platitoare de TVA, nu o sa existe  sectiunea Cote TVA, dar in Case de marcat, o sa apara campul ID neplatitor TVA.  Acest ID se autocompleteaza si nu trebuie modificat decat in cazul in care acest lucru este specificat de distribuitorul casei de marcat.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback