Instalarea si configurarea driver-ului pentru Eltrade

In acest articol

Casa de marcat

A1 este modelul Eltrade compatibil cu SmartBill POS.

Navigarea in meniul casei de face cu ajutorul tastelor ↑D1, ↓D2, D3←, D4→. Tasta TOTAL confirma selectia (echivalent al tastei Enter), iar ON permite revenirea la meniul anterior.

Pentru o configurare corecta, pasii si ordinea in care acestia trebuie parcursi sunt:

  1. Insalare driver-ului destinat casei de marcat Eltrade: Fiscal Printer Driver
  2. Configurarea casei de marcat in driver
  3. Configurarea casei in POS

Pentru a putea emite bonuri, trebuie sa se afle in modul Vanzare.

Parola, daca nu a fost modificata de distribuitorul casei, este 1111.

ATENTIE!

Daca folosesti aceasta casa de marcat poti emite doar ”facturi simplificate”.

Instalarea driver-ului

Driver-ul casei de marcat poate fi descarcat de pe site-ul distribuitorului, aici.

BINE DE STIUT!

Se recomanda pastrarea denumirii fisierului precum si a locului sugerat in care se salveaza acesta. Localizarea implicita este C:\Program Files (x86)\Eltrade\DriverFPFile_RO\ si se preia automat in POS. Aici se salveaza informatiile care sunt transmise intre aplicatia POS si casa de marcat.

Dupa finalizarea instalarii,  driver-ul trebuie pornit. Pentru aceasta, trebuie identificat in Start menu – All Programs. Il poti gasi in campul destinat cautarii, dupa denumirea Driver fiscal printer

Configurarea casei de marcat in driver

La deschiderea driver-ului, se solicita configurarea portului prin care casa se conecteaza la calculator/statie. La accept (OK), se deschide fereastra Settings.

Aici trebuie selectat Com port. In cazul in care, in selector, sunt afisate mai multe optiuni, poti verifica alegerea de la butonul Test. In cazul in care portul selectat este cel la care este conectat casa de marcat, vei primi un mesaj de succes.

Nu este recomandata modificarea valorii implicite din campul Com speed.

Dupa activare, driver-ului este vizibil in meniul de langa ceas, dar daca nu este marcat cu o bifa verde, configurarea nu a fost realizata, iar casa de marcat nu va functiona. Daca casa este configurata corect, va fi vizibil un marker verde. 

In cazul in care configurarea nu a fost facuta corect, poti revenii oricand la setari de la meniul Options din driver. Pentru a-l accesa, este suficient sa faci click pe acesta, in meniul in care este afisat.

ATENTIE!

Driver-ul nu trebuie inchis. Nu folosi butonul X pentru ca aceasta comanda echivaleaza cu oprirea functionarii acestuia. Pentru a-l minimiza, alege Hide din meniul File.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback