Gruparile de produse in SmartBill POS

In acest articol

Gruparile in Vanzare

In Vanzare, odata cu preluarea gruparilor, se modificafereastra Produse. Aceasta permite doua moduri de afisare: Lista si Grila.

Grila permite afisarea gruparilor de produse. Aici ai posibilitatea de a selecta unul dintre criteriile de grupare si de a vedea toate gruparile de produse care sunt create pe baza acestuia. Fiecare grupare este marcata cu o culoare diferita (mai multe despre acestea, aici), iar denumirea este insotita de numarul produselor care se regasesc acolo. 

Daca apesi pe o grupare, sunt afisate produsele care se afla acolo sau subgruparile subordonate acesteia, daca exista. La randul lor, subgruparile sunt marcate cu etichete care contin denumirea acestora si numarul produselor continute de acestea. 

Daca exista produse care nu sunt definite in functie criteriul selectat, ele apar ca o grupare distincta numita Produse neasociate. Ele sunt afisate daca deschizi gruparea si sunt marcate intotdeauna cu gri. 

ATENTIE!

In Lista produsele sunt afisate in ordine alfabetica a gruparilor si subgruparilor, cu informatii legate de grupa si subgrupa din care fac parte. Gruparile indicate sunt cele create pe baza criteriului ce poate fi selectat la vizualizarea in modul Grila.

Gruparile in Nomenclator

Nomenclator va contine 2 ferestre: Produse si Categorii

Produse este fereastra in care sunt afisate toate produsele preluate in SmartBill POS impreuna cu informatii care existau si pana acum: Cod, UM, Pret vanzare, cota TVA.

In plus, apare: 

  • coloana Grupare pe care este afisata denumirea gruparii in care este incadrat produsul. Daca produsul este incadrat si intr-o subgrupare, apare si denumirea acesteia, iar daca nu este asociat niciunei grupari, se afiseaza Produse neasociate
  • filtrul care permite selectarea unei grupari/subgrupari. De aici, poti stabili care produse sunt afisate. Ai posibilitatea afisarii tuturor produselor sau doar a celor care nu au fost asociate nici unei grupari

BINE DE STIUT!

Cautarea in fereastra Produse este conditionata de ceea ce este selectat in filtrare. Astfel, daca este selectata o grupare, cautarea se restrange doar la acele articole.

In Grupari poti modifica criteriul de grupare alproduselor tale si sa modifici astfel gruparile care sunt afisate.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback