Preferinte in SmartBill POS

In acest articol

In sectiunea Preferinte sunt afisate opțiuni care privesc modul de lucru in SmartBill POS si care trebuie selectate sau nu, in functie de specificul activitatii si situatiei. 

In acest moment sunt disponibile 2 preferinte: Salvare bon fara tiparire si Utilizeaza coduri de produs.

Salvare bon fara tiparire

Daca bifezi optiunea, bonul se salveaza doar in POS, fara a se trimite comanda de tiparire casei de marcat.

Optiunea este utila in cazul in care:

  • Bonul se tipareste, dar nu se salveaza in POS (caz extrem de rar): se emite bon fara tiparire si situatia este corectata
  • Casa de marcat nu functioneaza: clientul poate emite bonurile fara tiparire si le printeaza mai tarziu, in momentul in care casa de marcat este functionala

Rapoartele X si Z si operatiunile de depunere/retragere numerar se tiparesc indiferent de starea optiunii.

Bonurile emise fara tiparire pot si tiparite ulterior din Rapoarte. La vizualizarea pe un astfel de bon este vizibil butonul TIPARESTE.

Utilizeaza coduri de produs

EXCEPTIE

Opțiunea este activă doar daca folosesti POS de sine statator. In cazul in care aplicatia este conectata la un cont SmartBill Facturare sau SmartBill Gestiune, aici este selectata automat varianta de lucru din cont.

Daca opțiunea este bifata, produsele se pot inregistra cu coduri de produs (inclusiv coduri de bare) si pot fi identificate pe baza acestora in Vanzare, Raport su Nomenclator.

Daca ai lucrat fără coduri de produs, iar apoi ai bifat Foloseste coduri de produs:

  • poti vinde in continuare produsele inregistrate deja in POS fara cod
  • esti obligat sa adaugi coduri produselor pe care le adaugi in aplicație

BINE DE STIUT!

Daca folosesti SmartBill de sine statator si optezi pentru dezactivarea codurilor de produs pe care le-ai utilizat, ele sunt „recuperate” in momentul in care reactivezi optiunea.

Avertizare la vanzare fara stoc

EXCEPTIE

Optiunea Dezactiveaza atentionarea la vanzarea produselor fara stoc apare doar in cazul POS conectat la un cont SmartBill Gestiune.

Dezactiveaza atentionarea la vanzarea produselor fara stoc, atunci cand este bifata, elimina mesajele de atentionarea care se afiseaza atunci cand se face vanzarea produselor fara stoc.

Grupare produse pe bon

Atata timp cat optiunea Grupeaza produse le identice pe bon este activata (bifata), produsele identice care, la vanzare, sunt inregistrate pe linii diferite, sunt grupate pe o sigura pozitie pe bonul fiscal tiparit.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback