Configurarea metodelor de incasare si a cotelor TVA pentru Daisy instalata cu DPrint

In acest articol

Configurarea metodelor de incasare

Se face in zona Configurare – Casa de marcat si presupune stabilirea posibilitatilor de incasare, adica a modalitatilor prin care pot plati clientii tai.

Pentru casa Daisy sunt disponibile, in mod implicit, incasarea cu Numerar, Card si Tichete de masa. 

ID-ul acestora nu trebuie schimbat. Pentru a adauga si alte metode de plata, trebuie sa folosesti butonul ADAUGA METODA INCASARE.

In functie de model de casa, mai exista posibilitatea incasarii cu Credit, Cupon Tichete cadiu si Bonuri cu valoare fixa. Selecteaza din lista preferinta, apasa butonul ADAUGA si vei activa o noua metoda. Fiecare metoda adaugata vine cu un ID prestabilit.

Verifica functionarea casei de la EMITERE BON DE TEST. Daca bonul este emis, apasa SALVEAZA.

Configurarea cotelor TVA

Operatiunea se face in Configurare – Cote TVA.

Pentru eXpert SX Daisy, cotele de TVA sunt stabilite direct pe casa de marcat, iar in POS nu ramane de facut decat sa ”activezi”, sa indici care sunt acele cote TVA pe care stii ca le folosesti. Pentru asta este suficient sa completezi cu o cifra, indiferent care este aceasta, campul ID din dreptul valorii TVA. Valoare pe care o completezi acolo nu va schimba cota de TVA a produsului care este inregistrata, de fapt, pe casa. 

EXEMPLU

Sa presupunem ca ai produse cu 19%, cu 9%, si cu 5%. In acest caz, trebuie sa treci o cifra, aleatorie (poate fi aceeasi pentru toate trei cazurile), drept ID. Daca vei pune un ID si in dreptul valorii SDD, de exemplu, nu va fi nicio problema.

Inainte de a parasi pagina, apasa SALVEAZA.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback