Instalarea driver-ului DPrint

Aceasta functioneaza conectata la aplicatiile SmartBill, dar nu preia nicio informatie din Nomenclatorul/Lista de preturi a acestora.

Ceea ce este programat pe Daisy trebuie sa se regaseasca intocmai in Nomenclatorul/Lista de preturi ale SmartBill. Daca apar diferente intre cele doua baze de date, vanzarea nu se va opera corespunzator.

ATENTIE!

Trebuie sa existe concordanta perfecta intre denumire, pret, cota TVA, cod produs/cod PLU si unitate de masura. Daca acestea sunt diferite, casa va emite bon conform datelor inregistrate pe ea.

De asemenea, orice modificare trebuie operata si pe casa de marcat, indiferent de ceea ce modifici la produsul respectiv. 

Driverul trebuie descarcat de pe site-ul distribuitorului. Alege ”DPrint Romania ver. ...” (numarul versiunii poate fi diferit de cel din imaginea de mai jos).

ATENTIE!

Casa trebuie conectata la PC inainte de a deschide driver-ul, altfel portul respectiv nu va fi vizibil in lista. Daca ai conectat cablul dupa ce ai deschis DPrint, trebuie ca acesta sa fie inchis (de la butonul Exit) si redeschis.

Dupa instalare, deschide DPrint (iconita e salvata pe de desktop) si acceseaza sectiunea Settings.

Primele configurari trebuie facute la Device Settings. Selecteaza Port COM, adica intrarea din PC la care vei conecta cablul casei de marcat. Acesta trebuie ales din lista care se deschide.

EXEMPLU

Daca la calculatorul tau nu este conectat niciun alt dispozitiv (imprimanta, scaner etc), atunci o sa apara doar o singura pozitie si aceea e cea corecta. In cazul in care exista mai multe porturi active te sfatuim sa faci verifici in Device Manager al calculatorului tau care este portul corect.

In Device Manager la Ports apar dispozitive la COM21si COM24. Daca vei deconecta casa de marcat, o sa dispara una dintre cele doua linii. Cea care a disparut corespunde casei noastre si trebuie setata in Configurare. In cazul nostru, COM24.

Campul Baud Rate indica viteza de comunicare intre casa si PC. Aceasta ar trebui sa fie de 9600.

In zona Files Settings selecteaza Extended File Name in campul Answer File Options si Status Bytes in Answer Type.

BINE DE STIUT!

Iti recomandam ca cele doua fisiere sa fie salvate in C:\temp . In exemplul nostru am folosit fisierul denumit TempDaisy, pe partitia C. Fisierele pot fi salvate si in alta parte, intr-un alt fisier. De exemplu, poti crea un fisier nou, denumit Casa de marcat pe partitia D a calculatorului si acolo sa adaugi fisierele necesare la configurarea casei. Cele doua fisiere trebuie sa aiba nume diferite, iar pentru o mai usoara identificare le puteti denumi daisy si raspuns.

La Command File Name trebuie trecuta locatia unuia din fisiere. Daca ai ales sa le denumesti conform exemplului nostru, atunci aici o sa salvam locatia fisierului daisy: C:\TempDaisy.

ATENTIE!

Este foarte important, ca la final, sa fie trecut \*.txt


Pentru mai multa siguranta, poti copia textul din bara de adrese a fisierului si sa adaugi la final \*.txt.

Urmatorul pas presupune bifarea Create answer after command file is completed. Bifarea acestei optiuni va activa campul Answer File directory. Aici trebuie salvata locatia celui de-al doilea fisier pe care l-ai creat. In cazul exemplului nostru, o sa completam C:\TempDaisy\raspuns.

Pentru a salva setarile si a activa driver-ul se apasa Start.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback