Nota de plata

Nota de plata este un document nefiscal care se poate emite de acum din SmartBill POS. Este extrem de util atat pentru a incasa consumatia clientilor, cat si pentru organizarea fluxului la comanda (notele de plata sunt trimise catre bucatarii pentru operarea comenzilor).

Produsele care sunt adaugate pe bon pot fi tiparite pe o nota de plata de mai multe ori, fara ca bonul sa se inchida. Acestea raman afisate pana la emiterea bonului fiscal. 

Dupa adaugarea produselor pe bon, se poate tipari si nota de plata. Emiterea notei de plata nu va afecta in niciun fel bonul:

  • produsele raman afisate;
  • poti deschide si lucra pe mai multe bonuri, concomitent;
  • poti face modificari asupra bonulu si apoi poti tipari o noua nota de plata.

La tiparire, fiecare nota de plata va avea numarul de identificare al bonului la momentul deschiderii acestuia. Astfel, daca ai deschise mai multe bonuri in POS, Bonul 3 va corespunde Notei 3. In acest fel, notele de plata vor putea fi foarte usor identificate in aplicatie.

Daca inchizi bonul 2, urmatoare bonuri deschise (3, 4, 5...) isi vor pastra numarul, iar notele de plata raman usor de asociat.

BINE DE STIUT!

Notele de plata nu pot fi tiparite atata timp cat pe bon exista stornari. Daca se inceaca tiparirea lor, iar pe bon se gaseste cel putin o linie cu stornare, se afiseaza un mesaj prin care se solicita stergerea inregistrarii cu minus. 

Unitatea de masura nu poate avea mai mult de 3 caractere la tiparirea pe nota de plata. In cazul in care UM are mai multe caractere, se trunchiaza.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback